mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Bilar

Kategori: Allmänt

Ja bilar o jag... Vad skall man säga..Trots bilden ovan , som är från Gotland i början av 60-talet, jag sitter i bästa brorsans mysiga sportbil, HAN var (och är ) väldigt bilintresserad, ändå så är jag inte speciellt ,för att inte säga ett dugg, bilintresserad.
För mig är bilen ett transportmedel, från A till B . Den skall bara fungera, hur den ser ut är mindre viktigt och jag behöver inga finesser. El fönsterhissar ? Onödigt lyx.... jag kan lika gärna veva själv. Men nu görs det ju inga bilar utan elhissar .. Det jag vill ha, är väl musik.Känns som ganska viktigt för mig. Eluppvärmda säten - behövs inte, har jag inte fått blåskatarr av mina tidigare bilar så lär jag nog inte få det nu heller... Aircondition - onödigt, jag vevar ner rutan om det behövs. Sen är det ju sällan sååå varmt i detta land att man verkligen behöver AC !
 
Nu står jag snart mellan valet o kvalet angående bil. Eftersom min underbara Mazda har ett fel som tydligen blir svårt att fixa, eller alldeles för dyrt, tänker inte lägga ut 10.000 kr på en bil som kanske är värd 20.000kr..Så är frågan , skall jag köpa ny bil eller skall jag klara mig utan bil ? 
Har ingen lust att ta mer lån, och min ekonomi tillåter inte att jag köper en bil kontant. Funderar på en ny bil , billigaste möjliga, KIA kanske, eller en bättre begagnad? Ja, jag vet att det är dålig affär att köpa helt ny bil.. å andra sidan får man 7 år nybilsgaranti , så känns det ju bra..Att köpa en begagnad bil är ju som att köpa grisen i säcken... jag kan INGENTING  om bilar o motorer.. Då måste jag verkligen ha med mig en kunnig person !
 
Men jag kanske klarar mig utan bil... När behöver jag verkligen bil ? Jo, när jag skall handla. Numera kan man ju handla via nätet på alla de större affärerna och det kostar inte mer än en hundring att få det hemkört ! Visst, man blir lite begränsad när man inte har bil. Men ingenting är omöjligt !
 
Min första bil var en "bubbla", den sålde jag för att ha råd att åka på semester till Sicillien
Sen hade jag en Volvo ett tag, automatlåda, så tråkigt, aldrig mer en automatlåda , det är bara sååå trist !
Kommer inte ihåg varför jag sålde den, behövde väl pengarna...
När mamma gick bort ärvde jag hennes SAAB, idag skulle den vara en raritet med tanke på att SAAB inte finns mer..Den hade jag ganska länge ,tills Bernhard krockade den : ( 
Då gjorde vi ett stort misstag o köpte en Opel Omega begagnad, tillsammans. Jag säger bara det ALDRIG mer en Opel ! Sämsta bilen jag haft den kostade oss mer än 30.000 kr på två år ! Sen blev det två stycken Skoda efter det, bra bilar, enkla och funktionella. Men när vi separerade tog Bernhard bilen (som han senare krockade ) och jag tog huset : ) . Det var då jag köpte min Mazda 323, som jag varit väldigt nöjd med men nu som sagt var är tiden räknad.. den går inte genom besiktningen...
Ja, jag har lite att fundera på , men jag har tid, i augusti är besiktningen. Sen får vi se hur det blir  ....