mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

yoga o dans

Kategori: Allmänt

 
Idag var det sista gången på yogan, trist. Det var  en "prova på " kurs  med tre tillfällen och det har kännts jättebra.
Nej, det är inte första gången jag testar yoga och meditation. Jag har inte provat så mycket men jag tycker det passar mig. En av de första gångerna jag provade yoga var när jag var gravid med Fabian, alltså 1993/1994.
Trodde nog inte jag skulle kunna slappna av så pass och glömma allt runt omkring sen var jag livrädd att jag skulle börja skratta. För det måste se/låta lite konstigt eller rättare sagt roligt ut om man ser på. Speciellt då man skall tona in sig och sjunga några obegripliga ord .... Men som sagt var det funkar för mig, jag kan faktiskt ta mig ner till mediativt stadie och det är en otrolig avkoppling och skön känsla. Efteråt är det nästan som om man ser världen i ett annat ljus. Allt ser ljusare, vackrare ut och man har en lugn o skön känsla inombords. 
Jag vet att yoga o meditation inte passar alla men mig passar det. Så jag måste anmäla mig till något mer pass ...
 
Något som däremot inte är slut ännu är latinamerikanska dansen som jag går på med Elisabeth. Jag valde bilden ovan för att det är lite så jag känner mig i den latinamerikanska dansen, som en elefant.
Men jag har blivit bättre ! Fick t.om beröm av dansläraren (som är från Lets dance ) idag. När hon sa flera gånger att det var en såå stor förbättring från första gångerna, så förstod jag att hon aldrig trodde det skulle bli något av mig ; ) 
Men men , skam den som ger sig... Nu har vi avverkat cha cha och är nu inne på samba. Tror nog jag gillar cha cha bättre men vi har ju inte gjort alla turer i samban ännu. Det trista är att jag fått så ont i höger ben, är väl inte van med rörelserna och belastar kanske fel.. Men jag dansar på ändå, så gott det går. Elisabeth får släpa runt mig : )). Jag älskar ju att dansa men inte att följa direktiv..
Så helgen har varit fin, lugn o ro kan man väl säga. Var ute i fredags och åt med en gammal klasskompis, Yvonne o jag hade inte träffats sen 2002, så vi hade en del att prata om, närmare bestämt i över tre timmar... Vi var på Koh Phangan på Nybrogaten, jättegott ,både maten o ölen.
Har ingen lust att gå ut, man blir bara besviken på alla karlar om man nu skulle råka träffa på någon... Det är bättre att vara själv och slippa sömnlösa nätter och tandagnisslan !