mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Sommarresor

Kategori: Allmänt

 
Underbar sommar blev det till sist !
Bilden är tagen från en fantastiskt härlig kväll ute på Gålö klipporna, mitt favoritställe över allt annat. En härlig kväll med grabbarna och Ove o Elisabeth med tjejerna, badade och hade picknick. Jag kan nog säga att vi alla njöt denna kväll.
Sen blev det en tur till Gotland, jag åkte över en helg. Kan ju inte låta bli... efter ovanstående favoritställe så kommer ju Gotland. Bodde som vanligt hos Gertrud, vilken tur jag har som har henne ! Hälsade även på moster Ingrid, tänk i höst fyller hon 91 år. Det är bäst att krama om henne nu man vet ju aldrig när det blir sista gången... Sen var vi ute i Slite och tittade på Gertruds nyinköpta  fiskebod. Nej, hon skall inte börja fiska, inte vad jag vet i alla fall..Men det är fler av hennes kompisar som har köpt  bodar där så dom åker ut dit o övernattar  och bara trivs och har det mysigt . En lugn oas, om man nu behöver det när man bor mitt i lugnet... Men det är klart läget kan man inte klaga på, precis vid havet, bara att gå upp på morgonen och ta sig ett dopp direkt.
Vi var ute på Nunnan också, två kvällar. träffade bl.a min flirt sen förra sommaren. Men han är sååå konstig o feg, han också... Samtidigt som han visade ett klart intresse, så nej... det skulle aldrig funka som han sa.. känner igen dom där orden från en viss annan person..
Nej, jag har lagt ner intresse, energi och allt som hör killar till. Jag klarar mig nog mycket bra själv resten av livet.
Helgen som var, var jag i Hamburg. Hälsade på Maria där, henne jag träffade när jag jobbade på sjön. Hon bor lite utanför Hamburg , men snacka om att det var lätt att ta sig fram i Hamburg ! Jättebra pendeltåg o tunnelbana system till bra pris. Inga spärrar heller, så inga köer allt flöt på  väldigt bra. Ibland kommer det någon kontrollant, men jag såg ingen under de fyra dagarna jag var där.
Vi "gjorde" Hamburg, tycker väl inte att staden var så fin, mycket stora röda tegelhus, gamla och mycket vatten o broar. Allt känns ju större o mäktigare i Tyskland.. Husen, träden , båtarna. Nåja, trevligt hade jag trots att de första dagarna var regn o rusk men sen klarnade det upp, och varmt o fuktigt var det hela tiden.
Maria o jag är väldigt olika som personer.Kan man bli mer olika egentligen ?  Men det betyder ju inte att man inte har utbyte av varann, tvärtom kanske.. Det kanske var bra för mig att varva ner från uteliv, shopping etc...Snacka (på engelska hela tiden , lite tyska ) ,dricka lite vin och god Radler, prata politik, jobb o.s.v ute och gå i naturen med hennes gulliga hund Molly. Avkopplande helt enkelt !
Har fortfarande några veckor semester kvar, imorgon blir det Utö över natten med Monica. Blir säkert också lungt o stilla...men man vet ju aldrig....
Ja, jag kan väl inte påstå att jag längar tillbaka till jobbet men det blir ändå skönt när allt faller på sin plats igen. Det kan bli väldigt ensamt o trist ibland på sommaren... Dom flesta har ju sitt och oftast någon att dela det med.