mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Besiktning

Kategori: Allmänt

Förra veckan var jag på besiktning. Ja, JAG var alltså på besiktning, av mig själv..
Nej, jag är inte hypokondriker, men när man har möjligheten (till ett ganska dyrt pris) att få en genomgång en gång om året, då tycker jag att det kan vara en bra idé.
Denna kropp har ju nu fungerat ganska felfritt i snart 56 år men man vet ju aldrig när "rosten" börjar komma.
Därför känns det bra att uppsöka Sofiahemmet en gång om året och bli undersökt.
Passerade utan anmärkning ! Det är bara att tacka, vem ? Ja, mig själv kanske, eller mina förfäder och deras gener.. Arv, miljö, livstil allt spelar väl roll i hur vi mår.
Jo, jag hade krympt en halv centimeter, får väl sträcka på mig lite : )  men vikten (som kunde vara mindre förstås) var samma som för ett år sedan och syn o hörsel också.
Nu var blodsockret bra också, det gick ju upp ett tag i vintras, när jag pysslade med 5:2 dieten, låter märkligt, men så var det faktiskt, blodsockret gick upp när jag körde den dieten  men gick tillbaka till det normala när jag slutade med den.. Ingen tror att det kan ha berott på dieten , men det var den enda förändringen jag gjorde i mitt liv.. så .. ett plus ett är två eller hur ? 
Blodtrycket har aldrig varit något problem och nu var det nästan lite lågt, hellre det än för högt, man skulle ju gärna kunna tro att man låg på lite högt med tanke på några kilos övervikt och för lite motion.. Kolestrolen var också under kontroll, så det var bara att tacka o ta emot alla provsvar samt fortsätta att leva livet.
Man har ju bara ett liv och det måste man vara rädd om !