mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Bra böcker !

Kategori: Allmänt

Det var evigheter sedan jag läste en bok. Men nu två på raken.
Hade läst om båda dessa böcker och blev nyfiken. 
Ja, dom var jättebra ! Kanske inte dom mest lättlästa när det gäller orden i sig , men ingen svår handling . Eller det kanske det är i och för sig, det handlar ju om kärlek, beroende o.s.v  och vad kan vara svårare och knepigare än det..
Första boken , "Egenmäktigt förfarande", handlar ju om en kärlek där hon , Ester, i boken, är den som älskar mest, föremålet för hennes kärlek är endast intresserad på sina villkor och när det passar honom. Men känns det igen så säg ! Tyvärr, är det så att jag känner igen mig alltför väl, inte bara en gång utan säkert ett par. Men  jag tänker mest på den senaste "kärleken" . Så mycket i boken, stämde in på personen jag var förälskad i . Det där att allting var på hans villkor, när han hade lust och att allting kretsade kring honom.. Jag vet att man är dum som går med på sånt, men det finns ingen medicin mot kärlek och det enda är att låta tiden gå och det rinner ut i sanden. Fast jag måste erkänna att det är lite svårt för en sån som mig, och även för Ester i boken tydligen, att bara låta saker bero, jag vill reda ut saker o ting, avsluta inte bara låta rinna ut i sanden, det lämnar för mycket tid för tankar o spekulationer.
Andra boken, känner jag mig inte lika besläktad med, där har ju Ester ett förhållande med en gift man, och vad jag vet har jag bara haft det en gång typ. Att han var gift fick jag inte reda på förrän långt efter att vårt sk förhållande var slut, det här var på tiden i Abu Dhabi. Minns att även fast jag fick reda på det mer än ett halvår efter att vårt förhållande tagit slut, så gjorde det verkligen ont. Jag kände mig så fruktansvärt lurad på något sätt.. Nej, att med öppna ögon inleda ett förhållande med en gift man, det är något jag hoppas att jag aldrig kommer att göra. Mår man inte dåligt innan, så lär man ju må pyton då.
Läs dom här böckerna, det spelar ingen roll om du känner igen dig eller inte. Antingen om du känner igen dig, så kanske du får ett hälsosamt perspektiv på ditt känsloliv eller om du inte känner igen dig, så kanske du kan få en större förståelse för dina vänner som lever på det sättet.