mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Oro, rädsla..

Kategori: Allmänt

Vill egentligen inte erkänna..Men jag tvekade lite över att gå ut ikväll. Detta på grund av allt som har hänt och ständigt händer i världen just nu. Just det, terrorismen. Detta fruktansvärda vapen i religionens namn. Vad är det för religion som tillåter våld o tortyr på alla o envar ? Nej, det är nog inte religionen i sig, det är fruktansvärt störda människor, som ej mår bra. Ungdomar som söker sig till en grupp där dom framstår som någon, någon viktig person. Dom får bekräftelse, vilket dom säkert aldrig fått förrut, de känner gemenskap. Sen blir dom hjärntvättade och får en felaktig syn på världen och människors värde. 
Det är så hemskt det som händer, man kan knappt förstå att det är sant. Vill vakna från mardrömmen imorgon , vakna till en ljusare o fredligare värld. 
Jag mår dåligt över att det är som det är nu. Nedstämd, orolig , ingenting känns kul, skrattet fastnar halvvägs, det är lättare att tårarna börjar rinna istället.
Det är ju precis så här dom vill att vi skall må, dåligt . Dom vill se oss oroa oss, stanna hemma, låta rädslan ta över.
Men jag vill inte ! Jag vill inte kuvas och låta dom diktera mina villkor o styra mitt liv.Det blir inget liv värt att leva om jag inte får vara fri och göra det jag vill!  Därför trotsa jag min oro och nedstämdhet. Jag gick ut i kväll, och jag var inte ensam om det . Det kändes skönt att se människor roa sig, dansa, skratta. Vi får inte ge efter för dessa vidriga terrorister ! Man behöver inte vara dumdristig men man måste få leva . Vi har rätt att må bra !