mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Kristider..

Kategori: Allmänt

Tycker det är så tråkigt och skrämmande hur det är i världen just nu och även i lilla Sverige.
Det är som om det ligger dolda aggressioner under ytan hela tiden, motsättningar, dom och vi tänket. Vart har vår solidaritet och medkänsla tagit vägen ? Ja, jag vet det är en svår tid nu för många, men det är väl ändå inte vi som lider mest ? Jo, jag vet, vi blir lidande på ett eller annat sätt, vi kommer kanske att få det lite sämre ställt, men har vi inte råd med det ? Kan vi inte sänka vår standard något , om det betyder att någon annan , som verkligen behöver det, får det lite bättre  ? 
Det är mycket motsättningar i samhället just nu, det är mycket prat om invandringen, flyktingar etc. Det är bra, vi måste prata om det, tystnaden är värre. Tror att det är ensamma, inbundna människor som har gjort de här vansinnesdåden vi nu har fått sett även i vårt "trygga" Sverige, männsikor som av någon anledning kommit på sidan om i samhället , som förmodligen inte har så stor umgängeskrets och social förmåga. Det är oftast dom som är "farligast".
Men jag blir uppriktigt sagt ledsen på vänner på facebook som lägger ut mer eller mindre rasistiska inslag, jag håller ju inte med dom, men jag vill inte bli osams med dom, jag vill inte förlora vänskapen med dom. Samtidigt är det svårt om det blir alltför tydligt att vi har så olika åsikter om så viktiga saker som t.ex mänskliga rättigheter , empati, viljan att dela med sig etc. 
Idag tycks alla samtal mynna ut i den stora "krisen" , flyktingfrågan och tiggarna. Ja, det är en kris , det håller jag med om, och vi behöver lösa den tillsammans, hela världen måste hjälpa till. Men från det , till att gå till att ignorera, nonchalera  dessa stackars människor, det är långt ifrån rätt !  
Det gör ont i mig varje gång jag ser en tiggare, ögonen tåras när jag läser DN, jag stannar upp på centralen och med tårar i ögonen beundrar jag det jobb, Rädda Barnen, Röda korset, Immigrationsverket, Polisen , etc ,gör. Medmänniskor som ställer upp för de som verkligen behöver stöd och hjälp.
Ja, jag skall också dra mitt strå till stacken, skall bara komma på hur jag skall göra det, vad jag kan hjälpa till med. Det får mig att må bra, det får andra att må bättre..
Medmänsklighet, Empati och Kärlek !!