mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

2016

Kategori: Allmänt

 Nu är det 2016..
Vad väntar detta år då? 
Året började med förkylning, bara så typiskt, hade inte varit dålig på hela hösten, men så dagen innan vi skulle åka till Köpenhamn Monica o jag, ja då blir jag jätteförkyld. Inte roligt, men det gick bra ändå, tur det finns värktabletter. Monica hade ont i ryggen, så vi var ett piggt par, not ..
Trevligt att byta miljö, Köpenhamn är ju fint och lätt att ta sig fram i , tåg, metro , buss etc. Vi bodde ju centralt med gångavstånd till centralstationen och Ströget. Men det var fruktansvärt kallt, blåste och var inte mysigt. Vi tog oss ut till Louisiana i alla fall för att se modern konst, det var ju kul. Nyårsafton var vi en stund på Tivoli och sen firade vi tolvslaget på en pub . Tror att hela Köpenhamns befolkning var ute på nyårsafton, det var packat med folk och dom var galna i att smälla raketer, tom mitt på gatan .. 
Nu har vintern kommit på riktigt till Stockholm, minus femton idag. Men hellre kallt än att det snöar massor.. Skotta snö är inte min grej liksom..
Helst skulle jag vilja åka till sol o värme nu , men har inget sådant inplanerat. Snart blir det dock Budapest med Monica, och i April blir det tandhygienistdagarna i Malmö. Ingen ville åka med dock, trist, får åka ner själv och bo i dubbelrum. Man kanske kan ragga upp något sällskap, ha ha , skoja bara, tandhygienistdagarna är inte rätt ställe att ragga på !! Bara brudar !
Har beställt ny kyl o frys samt spis. Min julklapp till mig själv. Dyr sådan , men det blir nog bra. Nej, de gamla funkar fortfarande men det är alltid mycket is i dom och ugnsluckan på spisen är lite skev. Tror det var ca 13 år sedan vi köpte vitvarorna, så det är väl ok att byta ut dom, till mer energisnåla produkter. Byter även storlek och nya överskåp . Tänk vad pengar ett hus kan sluka.. Skulle vilja byta ut alla fönster och altandörrar också, det lär ju kosta ca 200.000kr, det blir till att tala med banken först !
Satsar på huset nu, har ju inget annat att satsa på ...