mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Annes och min fantastiska resa

Kategori: Allmänt

 
Tänk, först planerar man och fixar och ordnar i ett halvår innan och så vips så är det över..
 
Australienresan är gjord och med facit i hand är jag mer än 100% nöjd. Det är klart jag var lite nervös innan. Hade jag bokat rätt? Skulle tidsschemat hålla? 
Jag kan svara ja på allt. Får nog bli researrangör i mitt nästa yrkesliv😁, har faktiskt varit det i ett år, på RESO gruppresor. Men det var länge sedan och bara en kort period.
 
Flyg till Cairns via Dubai och Brisbane. Jobbigt med över ett dygns flygtid. Men det fick ju gå. Vi kom igenom tullen i Brisbane utan problem men det var lång kö.
 
Anne och jag bodde fem nätter på vandrarhem med eget rum o badrum i Cairns. Tyvärr blev jag sjuk av flygresan (aircondition sjuka) jätteont i halsen, öronen etc och det är inte helt bra ännu!
Men tur att det finns Ipren 😀
Vi gjorde tre utflykter i Cairns, Cape Tribulation som är en otroligt vacker regnskog, Great Barrierreef där jag var för sjuk för att kunna snorkla tyvärr, Kuranda scienic railway och skyrail ner igen.
 
Sen tog vi Greyhoundbuss till Townsville och färja ut till Magnetic Island, där slappa vi och badade i havet . 
Färden fortsatte sedan efter två nätter, med Greyhoundbuss ner till Noosa Head. 24 timmar på en buss! Trodde aldrig jag skulle palla det! Men det gick hur bra som helst. Det var bekvämare än flyget!
 
Noosa Head var en lyxig liten ort med dyra boutiqer, och där hade vi vårt lyxigaste boende. Två nätter där med bl.a promenad i nationalparken. Såg inga djur förutom fåglar, hade ju hoppats få se åtminstone en giftig spindel eller orm!
 
 
Sen blev det bussen igen och slutdestinationen Brisbane. 
 
Det var ju liksom det som var hela grejen, att vi skulle på den stora internationella tandhygienistkongressen i Brisbane. 
 
Tre dagar av ” jobb” . Men inga nyheter direkt. Kul att träffa hygienister från hela världen dock.
Brisbane var en trevlig och ren stad och vi åt väldigt gott på asiatiska restauranger där.
 
Anne och jag åkte även båt ut till Lone Pine Koala Sanctury, klappade kängurur och såg på koalorna .
En helt fantastisk resa är nu slut och jag är så stolt över mig själv att jag tog tag i det och gjorde det . Även så tacksam för att Anne hängde på, utan henne hade det inte blivit någon resa !