mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Reseplaneraren Lena

Kategori: Allmänt

 
I slutet av 80 talet/början på 90 talet arbetade jag på resebyrå. Reso gruppresor, hade gått en kvällskurs i ett halvår i biljettering . 
Anledningen var bla att jag trodde jag lättare skulle få jobb i Italien och kunna flytta ner till min stora kärlek, Mario, om jag kunde den branchen också..
 
Nu blev det ju inte så i och  med att han skrev och gjorde slut under tiden jag var hemma i Sverige för att utbilda mig..
 
Men inget ont som inte har något gott med sig. Jag jobbade med resor och sydde ihop några gruppresor samt fick resa själv på studieresor till bl.a Amsterdam och Toronto/Niagarafallen.
Min kollega Louise var min bästa reskamrat på den tiden. 
 
Sen övergick jag till tänder igen, det är förmodligen min ”grej”. Men det där med att fixa ihop resor ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. 
Så gissa vem som har utnämnt sig själv till reseplanerare inför Australienresan i augusti ?
 
Nu hoppas och tror jag att min reskamrat Anne inte har något emot det!
Jag älskar att planera, kolla och fixa. Det är nästan roligare än själva resan .
 
Det är ju så enkelt idag också, allt kan man göra på internet. Jag har köpt flygbiljetterna från Stockholm till Australien, ordnat boende i Cairns, Magnetic Island, Noosa och Brisbane. Vissa ställen vi kommer att bo på är Backpackers boenden, så vi kommer garanterat vara äldst där 😁
Men det fixar vi ( hoppas jag ) . Vi har även köpt varsitt Greyhound buss pass så att vi kan förflytta oss från punkt A till B. Även i det fallet tror jag det är mest ungdomar som reser på det sättet . Men varken Anne eller jag är bekväma av oss så det kommer nog gå bra. Vi skall även tillbringa en natt på bussen är det tänkt ..
 
Så jag känner mig ganska tillfreds med mig själv för tillfället. Har Något att längta till istället för Någon att längta till. Det kanske passar mig bättre ..