mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Musik och minnen

Kategori: Allmänt

 
Tänk vad musik väcker minnen !
Fotot ovan är från WakaTaua på Meridien hotell i Abu Dhabi. När jag hör låten  ”Lady in red”med Chris de Burgh så är jag tillbaka där. Dansar med min bästa danskavaljer i Abu Dhabi, Felice från Italien. Vi vann t.om en danstävling där en kväll, men då gick det lite vildare till, som det för övrigt ofta gjorde när jag var på dansgolvet. Tar det lite lugnare nu för tiden, men bara lite ...
I am not in love” med 10cc, ja då sitter jag och hånglar med Tryggve på Columbus på Murgrönan i Visby. Det blev aldrig vi två däremot så är hans syrra, Gertrud, en av mina bästa kompisar, så kan det gå ..
Har många musikminnen från Visby, Clubhuset på Mellangatan, ” Rock your baby” med George McCrae. Gick väl inte där så ofta i och med att det var många som ”rökte på” där och sånt har jag aldrig hållt på med. Däremot var jag småkär i Affe som ju höll på med både det ena och det andra..
 
Från tiden på Crystal Harmony så minns jag mest musikaliskt ”I’ve got the power” med Snap. Det hade varit brand på båten och passagerna fick gå av, men inte vi. Däremot fick vi ha båten helt och hållet för oss själva och vi hade fest varje kväll på däck. Vi spelade denna låt om och om igen och festade loss. 
 
Den fina och gamla låten ” Ti amo” med Umberto Tozzi, ja då är jag tillbaks i Nynäshamn och tänker på min ungdomsförälskelse Tommy. Men det var ju mest en sorglig historia, men låten är fin.
Till låten ”Tears in heaven” med Eric Clapton då kommer tårarna. Den låten spelades på vår fina vän Gunnars begravning. Otroligt fin låt, precis som Gunnar var, som sorgligt nog lämnade oss alldeles för tidigt.
 
Ja nog betyder musik mycket för oss alla. Många minnen, mycket musik i både glädje och sorg..