mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Bella Italia med fina tandhygienister

Kategori: Allmänt

 
Vilket härligt, positivt gäng vi var!
21 glada tandhygienister och några utbildare, på kurs på Sicilien.
Vi är alla egna företagare och från hela Sverige. Naturligtvis är vi väldigt olika i både ålder och sätt, men vi har alltid kul tillsammans. Lika engagerade som vi är i vårt arbete, lika engagerade är vi i att umgås och ha det trevligt.
 
Vi bodde på en vingård i Avola som ligger nära Syrakusa. Vingården ägs av ett schweiziskt dentalbolag, Curaprox. Deras tandborstar är väldigt bra! Vi hade turen att VD var där när vi var där. En fantastisk man och hans fru. Så "down to earth" och givmilda. Mycket god mat och gott vin bjöds det på dessa dagar. 
Var fortfarande lite exra besvärligt att resa pga Covid, munskydd på flygplatsen och flyget och i Italien när man gick in i affärer etc. Det började med att vi var tvugna att "topsas" på flygplatsen på Sicilie, trots vaccinationsintyg. Men så är italienarna alltid lite speciella, å andra sidan är det väl bra att dom har koll. Men vi blev ju ganska försenade, middag vid nio första kvällen. 
Men vad gör det i glatt och trevligt sällskap 😀.
 
Förutom utbildning och intressanta diskussioner så blev det ju lite sightseeing också. Syrakusa, Modica och Noto besökte vi och jag älskade Noto, underbar liten stad med vacker arkitektur. Modica var också fint men jag var inte så förtjust i Syrakusa, fördelen med Syrakusa var väl att den ligger vid havet. 
Tänk att bila runt på Sicilien, vad mysigt det skulle vara. Måste bara hitta någon att åka med 🤔.
 
Ja, nu dröjer det väl till nästa resa. Men jag hoppas inte för länge..
Man märker nu hur mycket man har saknat att resa. Att byta miljö ibland tror jag är bra och det behöver inte vara några långa resor utomlands. Det räcker med en weekend någonstans i vårt avlånga land. 
Kommentera inlägget här: