mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Raggartiden

Kategori: Allmänt

 
Ja faktiskt är det så att jag hade en period i mitt liv då jag hängde med raggare...
Man kan ju tydligt se av bildernas kvalité att det var ett tag sedan, närmare bestämt 1975. Jag o min kusin, som för övrigt hette precis som jag Lena Hall, vi hängde med raggarna på Gotland. Oj, vilket gäng ! Jag o Lena var ju bara på Gotland på sommaren och ibland någon helg , men vad kul vi hade.. Kul att åka v8 med mullrande motorer, sitta i baksätet med en ölburk i handen och högsta  volym på bilstereon och bara 50 - 60 tals rock ! Man kunde nästan varje låt med Elvis, Little Richard, Chubby Checker o.s.v och kläder med amerikanska flaggan på var mer eller mindre ett måste.
Vi åkte runt på Södertorg i Visby, varv efter varv. Sen stannande vi på parkeringen vid korvkiosken och man umgicks i bilarna . Ibland var vi något gäng som drog ut till Hejde logdans, ofta kom vi bara till den leriga åkern som var parkeringen men vi hade ju kul i  bilarna  ; ) , det var inte dansen som var själva grejen, det var ju festandet och bilarna och musiken. Några gånger hyrde vi lokal o hade fest, och nog var det fest alltid, dagens ungdom är mycket mer städade..Tänk om mina föräldrar hade vetat hur det gick till på festerna .......Ibland blev det  polisbesök.....
Kul var det i alla fall.. Några av mina "vänner" från den tiden är tyvärr döda redan och  jag har inte kontakt med någon från den tiden, utom en av mina bästa vänner Gertrud. Vi kan minnas o skratta tillsammans, och vi har ju en del bildbevis : )
Tänk vad minnen betyder mycket, i alla fall för mig : )))))