mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Abu Dhabi i mitt hjärta♥️

Kategori: Allmänt

 
Ja, nu är det nästan exakt 25 år sedan jag åkte ner till Abu Dhabi. 
Tänk vilken tur jag hade som fick jobbet!
När jag tänker tillbaka så var det nog den bästa tiden i mitt liv, tiden jag tillbringade i Abu Dhabi.
 
Bodde tillsammans med tandläkaren Arne som jag jobbade med och hans fru Tina. Första tiden bodde även vår tandtekniker Bill med oss och lite senare även hans fru Eva. 

Det har ju både sina för och nackdelar att bo ihop med människor man egentligen inte känner. Jag kom på ganska snabbt att jag o Arne var väldigt olika, förutom samma musiksmak!
 
Det tog inte lång tid innan vi hade hittat nya vänner, från alla delar av världen. Vilken rikedom att få träffa och bli vän med så många nya fina vänner.
 
Här ovan är vi en härlig mix från bl.a Sverige, England, Brasilien, Finland, Italien.
 
Det var lite tufft att starta upp en klinik och det gick väl inte så bra. Vi hade inte många patienter de närapå två åren jag var där. Men en erfarenhet rikare, minns att mitt största dilemma var att beställa varor till kliniken. Vi gick ut och klistrade lappar angående vår existens och lokaltidningarna skrev om oss. Trots det var det svårt att få patienter, många gick ju till billigare tandläkare från andra länder. 
 
Det trevligaste var ju på fritiden förstås. Mitt emot där vi bodde låg Sheraton och där fanns bl.a den trevliga restauragen La Mama. Många kvällar tillbringade vi där med god italiensk mat och trevligt sällskap. Extra trevligt tyckte jag då, som syns på bilden, då jag vid det tillfället var förälskad i Mimmo. Det visade ju sig sen förstås att han var gift, som de flesta västerlänningarna var! Men det hindrade ju inte dom förstås, men många tårar föll från mina ögon..
 
Sen lyckades jag dock träffa mitt livs kärlek, Mario, på en karnevalsfest. 
Det var nästan kärlek vid första ögonkastet från min sida i alla fall!
 
Det var nog det bästa Abu Dhabi gav mig, Mario.
 
 
Hade det inte varit för honom så hade jag förmodligen stannat längre i Abu Dhabi. Nu blev det 1 år och 10 månader, en underbar tid som jag gärna ser tillbaka på med ett leende på mina läppar❤️

Nu blev det istället en tid i Italien. Men det är en annan historia, även den full av kärlek och svårigheter. 

Längtan att jobba och bo iett annat land finns fortfarande inom mig. Men nu får jag hoppas se den drömmen bli sann i mina barns liv istället skulle jag tro.