mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Hösten i antågande

Kategori: Allmänt

 
Ja, då var hösten på sitt intågande.
Det är med blandade känslor jag tar emot den. Kommer sakna sommarens sol o värme, för i år gjorde den verkligen skäl för namnet, sommaren. 
Samtidigt så älskar jag hösten också, med dess färger och höga klara luft. 

Fullt med vindruvor hänger på verandan. Ett kort tag kan man tro ( hoppas) att man är i Italien, men verkligheten kommer snabbt ikapp en.
Tänker nog inte göra vin i år, det är ändå ingen som dricker upp det😌. Men kanske blir det saft eller gele. Eller så blir det fågelmat.. Konstigt nog har trastarna inte hittat dom ännu, men det är väl en tidsfråga bara.
 
Några som hittat " hem" igen är tyvärr mössen. Nu har dom streetrace uppe på innetaket igen!
Jag kan inte sova då jag än så länge har väldigt bra hörsel och hör dom direkt när dom springer ovanför mitt huvud på vinden. 
Jo, jag försöker få dom att flytta ut. Hela vinden är full med mina råttfällor som dom tyvärr inte fastnar i så ofta. Dom är listiga de små rackarna, de är alltså möss vi pratar om, inte råttor!
 
 

Trevligt sällskap har inte fattats i sommar. Igår var jag på räkfrossa på båt ut till Vaxholm med detta trevliga gäng. 
Dessa trevliga damer har jag träffat genom Janine. Janine och jag hade våra barn på samma förskola ett tag och upptäckte snart att vi hade mycket gemensamt, förutom våra barn. 
Uppskattar att ha en varierad och rik umgängeskrets. Rik på ideer, upplevelser och erfarenheter.
 
Ikväll skall jag träffa några av mina gamla klasskompisar sen nian. 1974 gick vi ut nian, det är snart 50 år sedan!
Vissa stunder undrar man, vart har åren tagit vägen? Men sen börjar man botanisera bakåt i tiden och upptäcker snart vad mycket man varit med om! Bara det att man har vuxna barn säger ju en hel del.
Ja, det skall bli kul att träffas, på grund av Covid var det ju nu ett tag sedan vi sågs.