mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Second hand

Kategori: Allmänt

 
Ja, nu pratar jag inte om killar ... ; ) 
 
Nej, jag menar att handla i second hand affärer . Dessa fynd gjorde jag idag när jag var på shoppingtur á la second hand i Sundbyberg . Det var Eva o Monica o jag som shoppade runt. Monica är experten på second hand !
Det känns så bra när man får fynda , skorna till vänster kostade 50 kr (skinnskor) och guldskorna kostade 150 kr. Eva o Monica hittade en hel del kläder också, det gjorde inte jag, orkade inte prova heller....
Kommer ihåg när jag växte upp då gick jag ofta i second hand kläder. För det första så vävde ju mamma trasmattor själv och då fick hon alltid högvis med begagnade kläder som skulle klippas sönder och göras trasmattor av. Men innan hon fick sätta saxen i kläderna var jag där och kollade och provade , det jag kunde använda det tog jag !
Sen var jag uppe på moster Ingrids vind och hittade en del läckra finkläder från 50 talet, tyvärr har jag inte kvar dom .... Jag fick också begagnade kläder av en  granne längre bort, det värsta var bara att dom kläderna luktade så mycket cigarrök..
När barnen var små köpte jag mycket second hand till dom också. Har aldrig haft några problem att sätta på mig begagnade kläder, men jag vet att det finns dom som aldrig skulle göra det.. För mig går väl gränsen vid underkläder, dom vill jag inte ha begagnade !
Tänk också på att man gör miljön en stor tjänst när man återanvänder kläder ! Och det är ju lika kul att shoppa gammalt som nytt, för för mig är det ju nytt!