mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Diabetes

Kategori: Allmänt

 
Känns lite som att tappa huvudet..
 
Har fått diagnosen Diabetes. Det känns så otroligt tråkigt även om inte helt oväntat. Har i flera år legat på gränsen när det gäller blodsockret.
Min förra läkare tyckte det var OK, men min nya läkare tycker absolut inte det!
 
Först reagerade jag väldigt starkt o negativt. Tänkte att jag skulle be om second opinion hos någon annan. Men har nu bestämt mig för att hon vill ju bara mitt eget bästa. Hon vill nog inte att jag skall dö i förtid i hjärt o kärl sjukdom. Man skulle kanske ifrågasätta den förra läkaren istället!?
 
Nåväl, nu är det som det är och jag känner mig lite deppig. Helt plötsligt känns det som om min identitet är sjukdom, diabetes. Jag vill ju inte ha någon sjukdom! Samtidigt kunde det naturligtvis varit värre, man kunde ha fått en cancer diagnos. 

Men på något sätt känns det som om att det är mitt eget fel att jag fått diabetes. Det är ju i mångt och mycket en livstils sjukdom och med det sagt har jag uppenbarligen levt fel i många år. Man får skuldkänslor.
Det kom väl inte som en total överraskning kanske, jag vet ju med mig att jag ätit fel ( mycket sött bl.a) och burit på för många kilon. 

I höstas när jag fick reda på att jag hade diabetes så blev det ju ett uppvaknande så att säga. Självklart vill jag leva och må bra. Har dock inte haft några som helst symtom.
Så jag bestämde mig för att försöka klara av att få ner blodsockret på egen hand. Jag vet ju att jag har ganska bra karaktär. Började med att skippa te och mackor på kvällen och att i princip inte äta efter 18-19 på kvällen. Det har faktiskt gått väldigt bra och inte varit så betungande. På helgerna har jag dock slarvat lite, skulle bli djupt deprimerad om jag inte kunde gå ut o äta o dricka med mina vänner ibland. 

Men det bästa är att jag faktiskt på 4 1/2 månad lyckats gå ner 8 kg! Jag tycker det är jättebra. Samtigt har jag kört lite övningar bl.a core och det har gett resultat. Även om jag aldrig kommer att bli en smal människa så är det skönt att vara utan några kilon. 

Tyvärr har dock detta ej gett önskat resultat på blodsockret 😔.Det var ju min förhoppning men så blev det inte, så nu är det som det är. Diabetes behandling, kanske inte medicinering direkt vi får se. Fick även veta att kolestrolet måste ner än fast det inte är speciellt högt så har man tydligen andra referensvärden när man har diabetes. Känns som domino effekten. Jag som inte vill medicinera!
 
Ja, nu börjar mitt andra liv, tråkigare liv men det skall väl gå det med. Det kunde ju som sagt var varit en sämre diagnos man hade fått.