mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Ljuspunkter i November 💕

Kategori: Allmänt

 
Tänk att denna unga man, min kära bror Sylve, nu har fyllt 80 år! Fantastiskt, vad åren går och han ser fortfarande bra ut, om än något äldre 😌.
Han bjöd mig och andra brorsan Thore samt sina barn och barnbarn på trevlig middag ute på Svanpalatset i Kungsängen. 
En lite nergången herrgård men vad gör det i trevligt sällskap!
Några hade jag aldrig träffat förrut så det var på tiden. Jag och två av Sylves döttrar sov över på herrgården, annorlunda, lite spännande. Kul att få umgås med dom, tänk att jag varit barnvakt till dom och nu är dom båda i 50 års åldern. Behövdes knappast någon barnvakt av faster Lena nu inte 😂.
 Jag har även hunnit med vernissage hemma hos Monica.
Hon är så duktig på att måla och skulptera. Önskar jag hade hennes konstnärsskap men så är det verkligen inte. Är urusel på att måla men något bättre på att skriva. Alla har vi väl någon färdighet vad det än månne vara. Monicas syster Johanna är också jätteduktig på att måla, de målar på olika sätt, men båda är suveräna, det ligger väl i den släkten.
 
Jag köpte tavlan högst upp till höger, hade tänkt mig en annan först men när jag såg det där ansiktet så förstod jag direkt att det var den tavlan jag skulle ha. 

Det är ju så med konst, den måste tala till en, man riktigt känner för den och då är det rätt. En tavla som inte säger något till mig skulle jag aldrig vilja ha. Sen har jag även bestämt mig för att bara sätta upp konst som jag har en relation till. Antingen att jag känner konstnären ifråga eller åtminstone har träffat vederbörande.
 
Blev så glad i fredags då min gamla klasskompis och tillika min vän, Yvonne, kom över. Vi har kännt varann sen årskurs sju i grundskolan och det var ju inte igår precis 😀.
Hon hade med sig en hel hög vykort som jag skickat till henne genom åren, de första daterade 1974 portot kostade 65 öre! Det sista kortet var daterat 1993 och då var portot 2,60. Ja, sen tog dator,mobil etc över så idag skickas det ju inte längre några kort och brev 😢. 
Så tråkigt och opersonligt det har blivit tycker jag. 

Jag hade under flera år brevvänner även från Japan och USA. Att uttrycka sig i skrift är ju något jag alltid tyckt om och jag tycker det är så mycket roligare att skriva för hand än på ett tangentbord. Men svårt att blogga för hand om jag inte skulle foto av det jag skriver för hand o lägga ut 😏. Nej, tror inte det, vissa saker är bra med tangentbordet, rättstavningsprogrammet t.ex.
 
Yvonne och jag hade en trevlig kväll med mycket skratt och minnen. Vad vore livet utan minnen? Så mycket tråkigare i alla fall.