mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Slutet på sommaren

Kategori: Allmänt

 
Härlig dag, kanske sista dagen med sommarvärme. Passade på att vara ute så mycket som möjligt. 
Känner mig så lyckligt lottad över att jag bor där jag bor. 

Jo, jag vet.. Jordbro har verkligen inte det bästa ryktet men hänger man bara inte runt centrum så är det inga större problem .
Närheten till naturen, djuren ( Kalvsvik stall) är suverän. Jordbro gravfält är också fint, där kan man känna ( eller åtminstone föreställa sig ) historiens vingslag. Bronsåldern och järnåldern finner man spår av. 

Ibland kan det kännas både ensamt och tufft att bo själv i hus med trädgård att sköta om. Speciellt när man inte är så händig med hammare och spik. Det mesta får jag leja bort och smakar det så kostar det...
 
Men är inte redo ännu att sälja och flytta. Så länge jag jobbar vill jag nog bo kvar, är ju promenadsavstånd till jobbet, guld värt!
Sen kanske jag kan tänka mig en lägenhet närmare stan eller kanske på Gotland? Eller kanske utomlands? Har ingen större lust att sätta mig i en lägenhet i en förort men det får väl ekonomin avgöra..
 
Känner mig i alla fall inte låst av något eller någon i alla fall. Alla dörrar skall lämnas öppna!
Kan ibland fortfarande känna mig lite äventyrslysten så vem vet vad framtiden kan erbjuda?
 
Tanken att jag skall dela min ålderdom tillsammans med någon känns mer och mer avlägsen. Tvivlar på att det är meningen att jag skall göra det. Hoppet finns väl fortfarande men jag har börjat förlika mig med tanken att jag är och förblir singel.
 
Vågar inte bli kär igen och lämna ut mig helt. Men det finns någon jag tycker väldigt mycket om så vi får se hur det blir med det. Sist jag blev så där pirrigt kär, så slutade det med tårar och besvikelse för mig och det tar tid för såren att läka..
 
Förmodligen blir jag kär igen för jag är ju inte den som ger upp. Det finns så mycket värre saker i livet än olycklig kärlek, man får vara tacksam att man är frisk och att barnen har det bra. Vännerna mina är jag också så tacksam för och att jag har ett underbart arbete att gå till.
 
Nu går vi in i den mörka årstiden men det behöver inte betyda att man går in i ett mörker. Det är nu man kan varva ner och finna tid för eftertanke och vila, gärna i skenet av levande ljus. Man får mysa lite och längta till nästa vår.