mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Lev nu!

Kategori: Allmänt

 
Året, 2020 började bra. Jag var förälskad, vilket fick ett abrupt slut två månader in på året 😢. Men som så många gånger förr, så kom jag över det denna gången också. 

I början av mars ( innan allt elände började) så var jag i Dubai med mina härliga tandhygienist kollegor. En underbar resa, kort och intensiv, vilket i och för sig passar en orolig själ som jag. 
Hur det än är så ligger ju arabvärlden mig varmt om hjärtat. Det är väl för att jag bott där i sammanlagt tre år. 
 
Sen hopade sig molnen och regnet.. Bildligt talat i alla fall. Hela världen slås ut av ett virus, Covid-19. Fruktansvärt på så många sätt, många blir väldigt sjuka och väldigt många dör, i hela världen. Nu hjälper det inte med status och pengar, inte fullt ut i alla fall, alla drabbas..om än värre i den fattiga delen av världen. 
Det är snart ett år sedan vi såg de första utbrotten i Europa och det är långt ifrån över. 
Allas våra liv har förändrats och många med tragisk utgång. För min egen del, än så länge får tilläggas, har det ju mest drabbat mitt företag med risk för konkurs i våras och att jag har tråkigt, tråkigt och ensamt. Men det är ju ingenting om man jämför med annat denna pandemi dragit med sig. Låt oss hoppas att vi får bukt med den så snart som möjligt!
 
 
I somras ljusnade det lite och smittspridningen gick ner. Man levde upp lite och vågade umgås med kära vänner. Fast man vågade inte hoppas, vågade inte resa och man höll avstånd.
Det var ändå tur att man fick leva upp lite på sommaren för nu är det minst lika illa som i våras. Mörkret, deppigheten sprider ut sig och vissa dagar är det svårt att se ljuset i tunneln. Men vi får inte ge upp, vi måste försöka se framåt och lite mer positivt. 

Jag har ändå fina vänner som jag träffar och mina underbara barn samt en kär vän. Det gäller att ta vara på varje dag och göra det bästa av situationen. Vi har bara ett liv och det är nu! Skjut inte upp saker och ting! Lev i nuet och gör det du känner för!