mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Adoption

Kategori: Allmänt

 
Ja, på den här bilden var jag inte gammal. Helt ovetandes att jag ungefär ett år tidigare hade kommit till familjen Hall. Det var alltså inte mitt biologiska hem eller föräldrar. 
April 1959 kom jag till Anna Maria och Åke, då som fosterbarn. 
Min biologiska mamma ( Gerthy) kunde ej ta hand om mig ensam, hon ville inte bilda familj med min biologiska pappa av olika orsaker har jag förstått. Förmodligen tänkte hon att hon skulle kunna ta hand om mig längre fram. 


Men mina fosterföräldrar ville ju vara mina föräldrar på riktigt och yrkade nog på adoption. 
När jag var ungefär 11-12 år hittade jag detta brev i en låda hemma .
 
 
Jag glömmer det aldrig ! Vilken chock ! Minns att det var på kvällen och mamma var inte hemma hon jobbade och pappa satt och såg på TV. Gråtandes gick jag in till honom och frågade om det var sant, att jag var adopterad, att jag inte var riktig, att dom inte var min mamma o pappa. 
 
 
Det gjorde så ont och jag var tröstlös. När mamma kom hem satt dom länge med mig och förklarade och bedyrade hur mycket dom älskade mig trots att jag inte var född av mamma. 

Jag berättade inte för någon att jag var adopterad förrän jag hade gått ut skolan. Det var som om jag skämdes, att jag inte var som alla andra. Att jag sedan var i den åldern jag var gjorde ju inte saken lättare. Det var tufft för en liten tjej att få reda på något så stort och negativt. För det var ju så det kändes för mig, som om något var fel, som om jag var fel och att mina föräldrar var fel.
 
Det var nog inte förrän efter 18 års ålder som jag kunde förlika mig med tanken.
 
Idag är jag ju bara så tacksam ATT jag blev adopterad av världens finaste föräldrar 💕. Det är bara synd att jag inte fick ha med er i mitt liv längre än till jag var runt 30.