mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Höstens antågande

Kategori: Allmänt

 
Ja nu har hösten visat upp sig..
Idag regnar och stormar det och helt plötsligt sjönk temperaturen väldigt många grader. Men för årstiden så är det säkert rätt.
Utnyttjade sista sensommar helgen bra i alla fall. Passade på att vara ute så mycket som möjligt, lite jobb i trädgården. In med  lyktor, dekorationer och fontänen till dammen, visst känns det vemodigt, trädgården  är ju mitt extrarum (inte för att jag lider brist på rum men...) 
Lördagen var jag med Helen på bondens marknad vid Häringe slott, det är ju fint där , men gud vad dom vet att ta betalt bara för att det är marknad... det fanns en hel del att shoppa såsom sylt i alla de slag , kan man verkligen göra sylt o marmelad och saft av allting ??? Det verkar som det , såg saft gjord på älggräs ?? Äpplen självplock, men det fanns ju inga kvar typ... och man fick fylla en liten påse för 50 kr, nästa år vet jag vad jag skall tjäna pengar på, om jag får lika mycket äpplen som i år....
Nåja, det var mest för att komma ut och vara i trevligt sällskap som jag var där, ingen shopping alls !
Var barnvakt på kvällen åt Malin, inga som helt problem. Vid 22 tiden somnade hon gott bredvid mig i sängen då jag läst Djungelboken för henne. Det känns bra att kunna ställa upp och hjälpa andra, det är ju liksom mig i ett nötskal.. Sen hoppas man ju att man får igen det på något sätt, och ibland får man det, ibland inte... Men någon "där uppe" måste gilla mig, inbillar jag mig i alla fall. Det kanske blir ett bra liv efter detta ; )
Det känns skönt också att inte ha en enda kille att tänka på.. Det är verkligen en blank sida i mitt liv. Förmodligen kommer det fortsätta så med kanske en och annan inhoppare, kort o flyktigt... Om det är det jag vill ? Kanske inte men det är det jag får.. Man får göra det bästa möjliga av situationen och det tycker jag att jag gör. Ikväll skall jag t.ex ut med Danakliniken, musikalen Evita blir vi bjudna på och gratis är ju alltid gott !!