mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Tack Gotland och tjejgänget

Kategori: Allmänt

 
Det är i sällskap med dessa härliga tjejer i tjejgänget som man blir så här glad. 

Vi har nu varit på Gotland och firat ännu en 60 åring. Nu är det bara en kvar..
Vissa av oss ( jag) har hunnit passera detta magiska tal med råge. Men vad gör det så länge man får vara frisk och levnadsglad. 

Frisk o frisk, fick för ett tag sedan reda på att mitt blodsocker var för högt, diabetes! Min förra läkare sa under många år att jag låg på gränsen, men min nya läkare bedömde det inte som gränsen utan att jag hade diabetes. Så nu, eftersom jag inte gillar mediciner, så blir det viktnedgång ( äntlingen!) och ändra kostvanorna. Det är inte lätt men jag vet att jag kan om jag vill! Har ganska bra karaktär tycker jag själv i alla fall.
 
På fredagkvällen när vi kom till Visby, hade vi turen att få se en vacker solnedgång. Visby är utan tvekan en otroligt vacker stad. Jag vet att jag för alltid kommer ha en bit av mitt hjärta där. Så många minnen och upplevelser från hela Gotland, inte minst med mina föräldrar.
 
På fredagkvällen var vi på Volare som är en mysig vinbar på Strandgatan. Känns lyxigt att dricka vin på ett ställe där dom är proffs på vin. Provsmakning innnan man köper ingår och mycket tips och råd. Tänk förr i tiden när det bara fanns Vino Tinto och Parador! Inte undra på att det dröjde länge innan man blev förtjust i rödvin!
 
Lördagen träffade jag vännen Gertrud och vi fikade på ett favvo fik, Norrgatt. Jukeboxen, som man spelade flitigt på på 70 talet, står kvar. Ingen spelade på den nu, kanske inte fungerar? Möblerna är samma som då, på den tiden när det var obligatorisk söndagsfika med raggarna där, galonklädsel 🙂.
 
Lördagkväll avslutade tjejgänget på Lindgårdens gin bar. Verkligen mysig, en trappa upp som kändes " som hemma". Har lärt mig tycka om gin nu för tiden, finns ju såå många olika sorter. Tror dom hade ett 50 tal olika gindrinkar i sin meny. 

Efter sedvanligt inköp av te på Kränku så tog vi eftermiddagsbåten hem till fastlandet. 
Tack än en gång Gotland för att du levererar och tack till tjejerna som får en att skratta så gott ❤️