mimalenas

Nostalgi, funderingar och längtan....

Vaccination

Kategori: Allmänt

 
Så nu var det gjort, första vaccineringen mot Covid-19. 
Det känns bra, och den enda reaktionen jag fått är lite ömt precis vid sticket. Fick Pfizers vaccination, det känns väldigt bra, men jag hade tagit Astra Zeneca också om det var det jag hade blivit erbjuden. 
Trots ev. biverkningar av Astras så tycker jag nog ändå att fördelarna uppväger det negativa. Men det är klart nu har inte jag varit personligen drabbad för dom som känner/vet någon som fått hemska biverkningar ställs man förmodligen inför ett annat ställningstagande..
 
Hur som helst måste alla få välja hur dom vill göra, vaccinera sig eller inte. I början av Covid-19 var jag inte helt säker på hur jag skulle göra, men när tiden gick och man insåg alla konsekvenser sjukdomen gav så bestämde jag mig. 
Det känns också bra att vara vaccinerad med tanke på mitt arbete samt att jag misstänker att man i framtiden måste ha något sorts covid pass för att kunna resa obehindrat i världen. Jag är långt ifrån färdig med att resa så det är ju ett måste för mig!
 
Har ju vaccinerat mig ganska mycket förr om åren, krävdes många vaccinationer för att komma in i Saudiarabien i början av 80-talet och även till Indien.
Som tur är är jag inte ett dugg spruträdd. Är van med massa blodprover när jag går på min årliga hälsokontroll som jag brukar göra. 

Hoppas snart alla, som vill, blir vaccinerade. Fabian har haft covid och kan nog intyga att det är INTE roligt. Han känner sig tydligen inte helt återställd ännu, måste vara jobbigt för en vältränad 27 åring att känna så. 
 
Ser nu framemot att patienterna börjar komma tillbaka på jobbet som det ser ut idag är det väl ca 20-30% som ringer återbud. 
Man kan ju förstå dom även om risken att bli smittad hos mig är väldigt väldigt liten och nu efter vaccination ännu mindre.
 
Det finns hopp ❤️